2022 Projekt


9.-10.9. Krompachy, Slovensko

 

UZAVÍRKA REGISTRACE: 31.8.2022 !

 

Rekonstrukce zařízení 

 

Partneři: SUCP: Slovak – Ukrainian Center of Partnership (facebook.com/sucp.svk/)  a město Krompachy, Slovensko (krompachy.sk)

 

Město Krompachy využilo část svého městského útulku „Maška“ pro bezdomovce k ubytování Ukrajinců prchajících před válkou ve své zemi. Nově byla určena lokalita „Maška“, která ke určena pro uprchlíky a do ní momentálně směrují všechny příchozí z Ukrajiny. Objekt „Maška“ by město rádo vrátilo do původního stavu a k původnímu účelu – ubytování bezdomovců a matek s dětmi. Ubytovna „Relax“, kde jsou teď ubytováváni všichni uprchlíci, pak potřebuje pomoc s drobnýma opravami a zařízením ubytovny dle aktuální potřeby.

 

Zařízení sociálních služeb „Maška“ (Stará Maša 606, Krompachy)

  • malování interiérů (vysprávka nerovností, oblepení rámů a dalších přechodů, malování, úklid)

 

Ubytovna „Relax“ (Maurerova 1139/55, Krompachy)

  • drobné opravy zařízení, montáž poliček apod.
  • případně malování interiérů
  • další dle aktuální potřeby
 

 

Materiální a finanční sbírka

 

Partner: SUCP: Slovak – Ukrainian Center of Partnership (facebook.com/sucp.svk/), Eli Horsáková  (facebook.com/EliHorsakova)
Ukrajinci v  postižených oblastech Ukrajiny a v prvních liniích potřebují základní zboží k udržení života tam, kde obchody nefungují a zásoby se nedodávají. Nadace Wallace Toronta našla partnery, kteří jsou schopni materiální pomoc do těchto oblastí dostat. Jelikož jsme si vědomi toho, že místo letošního projektu je velmi vzdálené většině našich dobrovolníků, nabízíme možnost zapojit se do projektu příspěvkem v podobě hmotného materiálu či finančního daru. Finanční dary budou využity na zakoupení potřebného materiálu a příspěvek na pohonné hmoty a dopravu na místo určení.

 

 
Finanční dary můžete zasílat na účet v České republice:
670100-2210260432/6210
Do poznámky uveďte „pomoc pro Ukrajinu“.

 

Veškeré dary zaslané na tento účet do 5.9.2022 budou použity na nákup a přepravu materiálu do postižených oblastí na Ukrajinu (Charkov, Dnipro, Záporoží – dle aktuální situace)

Peníze v hotovosti můžete odevzdat Haně Šnajdarové na kůlovém relaxačním týdnu v hotelu Štamberk.

 

Sbírka materiálu:
  • trvanlivé potraviny – masové konzervy, rýže, těstoviny, sůl, atd.
  • hygienické potřeby – dámské hygienické potřeby, plenky pro seniory, atd.
  • tablety na čištění vody (pro Dnipro a Charkovskou oblast, kde je problém s pitnou vodou)
  • obvazy, leukoplasty, náplasti, léky proti bolesti, atd.
  • autolékárničky
  • baterie, powerbanky, benzínové vařiče, generátory elektřiny, atd.

Pokud máte možnost darovat materiál, vyhledejte ve svém okolí dobrovolníky, kteří se chystají projektu zúčastnit osobně a materiál pošlete po nich. Pokud nikdo ve vašem okolí na projekt nepojede, můžete také materiál přivézt/poslat na kůlový relaxační týden v hotelu Štamberk.

Důležité instrukce: Materiál pouze ze seznamu. Zabalit do kartonové krabice pro lepší manipulaci. Na krabici napsat obsah. 
 

 

Další informace: