2011 Projekt | Září 3-4

3. září se v Jihlavě pustilo kolem 150 dobrovolníků do práce, aby zkrášlili město Jihlava a pomohli tam, kde je to zapotřebí. Magistrát města Jihlava a Oblastní charita Jihlava společně rozhodli o tom, kde je naší pomoci nejvíce zapotřebí. Hledali takové místa, aby mohli být dobrovolníci při službě vidět a pomohli tak s propagací dobrovolnictví.

První velká skupina dobrovolníků pracovala v lesoparku Heulos, kde natírali asi 60 dřevěných laviček a 70 dřevěných košů. Další velká skupina pracovala v lokalitě Březinové sady, kde upravovali dětské hřiště a okolí. Jednalo se o zahradní práce a to obzvláště o hrabání posečené vysoké trávy. Malá skupina také pracovala na zařízení Centrum U Větrníku – kontaktní a poradenské centrum pro osoby ohrožené drogovou závislostí. Zde hlavně pomáhali s generálním úklidem budovy. Protože jedna skupina skončila práci předčasně, vydali se ještě pomoci s živými ploty v centru města, kterým pomohli dát patřičný tvar.

Jako obvykle se dobrovolníci sešli z celé České a Slovenské republiky ze Spojených států amerických a dalších zemí celého světa. Věk nehrál žádnou roli. Pomáhali mladí, staří, i malé děti, rodiny i jednotlivci, každý chtěl přiložit ruku k dílu.

Více informací o městě a o charitě se můžete dozvědět zde:
http://www.jihlava.cz/
http://jihlava.charita.cz/